Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Separator hidrocarburi Croma

Separatoare hidrocarburi STAR

Separatoare hidrocarburi CROMA

Afișez toate cele 10 rezultate

Separatoare hidrocarburi

Separator hidrocarburi - echipament specializat pentru fitrarea apelor reziduale contaminate cu produse și subproduse petroliere, uleiuri minerale sau emulsii ușoare de origine petrolieră.[1] Legislația de mediu a Uniunii Europene obligă operatorii economici care grenerează ape contaminate cu hidrocarburi să filtreze aceste ape reziduale prin intermediul unui separator de hidrocarburi înainte ca acestea să fie deversate în sistemul de canalizare. Aceasta masură a fost impusă pentru protejarea mediului înconjurator.

STOCHEAZĂ ȘI REFOLOSEȘTE APA RESPONSABIL

Un separator de hidrocarburi este un element alcătuit dintr-un rezervor, o conductă de intrare și o conductă de evacuare, un filtru coalescent și un sistem de siguranță. Este instalat înaintea oricărui tip de sistem de tratare a apelor uzate sau de acumulare a apei pluviale. Împiedică intrarea substanțelor uleioase și combustibile din zonele tranzitate de vehicule în apele uzate sau în apa pluvială și pătrunderea lor în sistemul de tratare / depozitare. Este esențial să separați aceste substanțe, deoarece acestea pot polua foarte mult apele și mai târziu mediul receptor.

Principii de funcționare

Separație prin intermediul camerelor de separație fără aport de energie. Apele contaminte vor fi filtrate gravitațional, vezi dinamica fluidelor, prin trecerea succesivă a apelor reziduale prin camerele de separație din separatorul de hidrocarburi. Separație prin intermediul filtrelor de coalescență. Apele contaminte vor fi filtrate prin trecerea acestora printr-o succesiune de filtre concepute special pentru captarea hidrocarburilor din aceste ape reziduale. In acest caz, filtrarea se face sub presiune cu ajutorul unor pompe specializate. Ambele metode de filtrare sunt acceptate de legislația de mediu din România.

Domenii de aplicare
  • spălatorii auto
  • vopsitorii
  • parcări auto
  • benzinarii
  • fabrici
  • service auto
  • parc dezmembrari auto
  • platforme industriale
  • piete agro alimentare
SEPARATOARE DE HIDROCARBURI – AVANTAJE SI MOD DE UTILIZARE

Majoritatea ramurilor industraile, ca urmare a activitatilor de exploatare sau productie, genereaza cantitati foarte mari de uleiuri sau de lichide insolubile. Acestea, datorita diferentei de densitate, formeaza flotori care plutesc pe suprafata apelor si diminueaza transferul de oxigen intre mediul extern si apa, avand efecte nocive in toate ecosistemele acvative.

Tinand cont de toate aceste considerente se impune tratarea apelor inainte de a le deversa in mediul inconjurator.

Ca si domenii de aplicare pentru toate separatoarele de hidrocarburi, orice platforma betonata cu suprafata mai mare de 50 mp, benzinarii sau parcari auto si service-uri. Tinand cont de faptul ca este vorba despre o functionalitate foarte eficienta, datorita filtrului coalescent cu obturator automat, separatorul de hidrocarburi este cel care acopera inclusiv separarea apei in partea grosirera de pe platforme, asa cum sunt nisipul si noroiul, avand un decantor inglobat.

Tinand cont de calitatatea apei tratate sunt mai multe clase de separatoare hidrocarburi pe care le puteti alege. Separatorul cu bypass permite tratarea debitelor mari in cazul unei furtubi cu pana la 5 ori debitul normal.