Fose ecologice si bioactivatori. Ganditi ecologic!
-
Telefon: 0727 960 205
-
E-mail: comercial@ecofose.ro
-
Telefon: 0727 960 205
-
E-mail: comercial@ecofose.ro
Fose septice
Afișez 1 - 12 din 19 rezultate
-
Fosa septica 10 persoane IMHOFF BIOCROMA 1500
-
Fosa septica 12 persoane IMHOFF Aurora 2500
-
Fosa septica 15 persoane IMHOFF BIOCROMA 2000
-
Fosa septica 2 persoane IMHOFF BIOCROMA 400
-
Fosa septica 2 persoane IMHOFF BIOCROMA 400 + Kit drenaj
-
Fosa septica 3 4 persoane IMHOFF BIOCROMA 800
-
Fosa septica 3 4 persoane IMHOFF BIOCROMA 800 + Kit Drenaj
-
Fosa septica 3 persoane IMHOFF SUPERSTAR 600
-
Fosa septica 3 persoane IMHOFF SUPERSTAR 600 + Kit drenaj
-
Fosa septica 4 persoane IMHOFF Aurora 1000
-
Fosa septica 4 persoane IMHOFF Aurora 1000 + Kit drenaj
-
Fosa septica 5 persoane IMHOFF SUPERSTAR 900
Fose septice
Fosele septice TELCOM de tip IMHOFF sunt unitati de tratare primara, gen anaerob a apelor reziduale care provin din instalatii civile.Principala caracteristica a foselor septice TELCOM de tip IMHOFF este ca asigura in mod natural, fara substante bioactivatoare, epurarea apei uzate pana la parametrii prevazuti in normele legale, in functie de numarul de utilizatori.DESTINATIA PRODUSULUI : colectarea si epurarea apelor menajere din locuinte, nuclee rezidentiale, restaurante, scoli, pensiuni, policlinici, etc.
Ce este o fosa septica ecologica?
Ce inseamna fosa septica, de ce ii spunem asa si ce face?
O fosa septica ecologica imhoff este montata in zonele rurale sau la marginea oraselor unde nu a ajuns inca reteaua de canalizare.
Cele mai bune fose septice ecologice care sunt si montate profesionist, au la iesire un camp de drenaj.
Rolul acestui sistem de epurare este de a elimina particulele solide din apa uzata si sa filtreze apa inainte sa ajunga in panza freatica.
Un alt lucru important sunt bacteriile bioactivatoare pe care trebuie sa le folosesti ca sa descompuna particulele solide.
Dupa tratamentul bacteriilor, apa este deversata in sol unde primeste ultimul tratament natural.
Sunt mai multi factori care determina marimea fosei, dar principal este numarul de persoane.
In ziua de azi consumatorii sunt foarte informati inainte sa cumpere. Te sfatuiesc si pe tine sa te informezi ca sa sti toate detaliile ce sunt necesare.
De exemplu poti sa cauti pe net “fosa septica ecologica forum” ca sa vezi ce discuta alti clienti.
Fiecare sistem individual de canalizare si evacuare a apei uzate in fosa septica, trebuie dimensionat corespunzator dupa consumul de apa zilnic. Acest consum este determinat de numarul de persoane care locuiesc in casa.
Alt criteriu important este tipul de sol in care drenajul fosei septice elimina apa.
Evaluarea solului poti sa o faci cu un test de percolare.
O sa gasesti mai multe modele de fose septice ecologice si multe pareri despre ele.
Principalele elemente care alcatuiesc un sistem de evacuare a apei uzate sunt
- Fosa septica ecologica
- Teava de drenaj, material geotextil
- Bioactivatori
O toaletă dotată cu toate cele necesare este unul dintre primele semne de civilizaţie. Nu e suficient să ai doar încăperea, pentru că apa menajeră nu poate fi evacuată oriunde. Iar fosa septică este unul dintre sistemele de canalizare cele mai utilizate în regiunile unde nu există reţele centrale de evacuare a apelor menajere.
Spre deosebire de latrină şi hazna, fosa septică este o soluţie ecologică şi modernă, care poate reduce la minimum eliminarea reziduurilor menajere, dar şi pierderile de apă, pentru că apa filtrată, rezultată la finalul procesului de epurare, revine înapoi în natură.
Fosa septică este un sistem de evacuare şi tratare a apelor menajere dintr-o locuinţă, acolo unde nu există o reţea centrală de canalizare. Este utilizată cu precădere în zonele rurale, ca soluţie optimă pentru eliminarea apelor uzate, rezultate dintr-o gospodărie individuală.
Practic, o fosă septică funcţionează ca o staţie de tratare a apei în miniatură, iar procesul de filtrare şi drenaj are loc chiar la faţa locului, spre deosebire de sistemul centralizat, care vine cu costuri suplimentare şi necesită transportul apelor menajere la distanţă, până la o staţie de epurare a apei.
Pe scurt, o fosă septică este formată din:
- o reţea de conducte, care preia apa menajeră din locuinţă şi o transportă la fosa septică;
- filtre şi alte piese care împiedică apa colectată să refuleze înapoi în locuinţă;
- un rezervor de acumulare a apelor menajere, care poate fi format dintr-una sau mai multe camere în care reziduurile solide se separă, cu ajutorul gravitaţiei, de alţi compuşi organici;
- o reţea de drenaj, compusă din tuburi găurite, prin care apa rezultată în urma decantării este evacuată în sol;
- bioactivatori, substanţe chimice care contribuie la dizolvarea materiilor solide din apa menajeră şi care sunt adăugaţi periodic în fosa septică.
Foarte important: fosa septică nu trebuie confundată cu un bazin vidanjabil, care este format doar dintr-un recipient în care se acumulează apa menajeră, fără a fi tratată, şi care trebuie golit periodic, cu ajutorul unei vidanje.
Modul de funcţionare a unei fose septice este unul relativ simplu. Apa menajeră produsă într-o locuinţă ajunge, prin intermediul conductelor, în rezervorul fosei septice, unde reziduurile solide sunt separate de cele lichide. Particulele mai grele se depozitează pe fundul rezervorului, în timp ce uleiurile şi grăsimile rămân la suprafaţă.
În urma unor procese biologice, la care contribuie şi bioactivatorii menţionaţi mai sus, particulele solide aflate la baza fosei septice sunt descompuse în elemente de bază.
Apa tratată este deversată în sol prin reţeaua de drenaj, care este compusă din tuburi găurite, instalate în sol la o adâncime de cel puţin 80 de centimetri, pentru a fi ferite de îngheţ. Pentru a favoriza drenarea apei, tuburile nu sunt acoperite direct cu pământ, ci cu pietriş.
La final, reziduurile solide pot fi eliminate mult mai uşor