Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Fose septice Pensiuni

Aveti o pensiune si aveti nevoie de fosa septica?

În administrarea imobilelor de tip pensiune, hotel, motel, vile, cabane turistice etc. în ultimii 10 ani au intervenit o serie de situații ce au impus modificarea sau adaptarea sistemelor de epurare precum și instalarea unor sisteme de epurare adecvate, în cazul construcțiilor noi.

Statul român a implementat treptat o serie de normative și reglementări cu privire la gestionarea resturilor menajere provenite de la grupurile sanitare de igienă precum și la instalațiile sanitare cu care sunt dotate bucătăriile și utilitățile acestor imobile.

Reglementările și normativele impuse de statul român au ca principal scop intrarea în conformitate cu normativele europene ce fac referire la metodele de epurare precum și administrarea într-un mod responsabil a zonei în care aceste imobile sunt amplasate având ca țel păstrarea intactă a naturii în preajmă zonei și nu numai.

Zonele în care aceste imobile de tip pensiune, hotel, motel, cabană turistică, etc. au posibilitatea de a se conecta la o rețea de canalizare se impune utilizarea unui separator de grăsimi care să filtreze și să împiedice grăsimile și resturile plutitoare provenite de la instalațiile sanitare cu care sunt prevăzute bucătăriile pentru a nu permite acestora să altereze circuitul apelor menajere colectate de rețeaua de canalizare locală, în vederea exploatării acesteia pe o durată cât mai lungă de timp fără necesitatea intervențiilor asupra ei.


În cazul în care nu există o rețea de canalizare locală, statul român a reglementat o serie de normative și legi care impun pensiunilor, hotelurilor, vilelor, caselor de vacanță etc. să își adapteze, sau să instaleze sisteme noi de epurare având ca scop tratarea resturilor menajere provenite de la utilitățile imobilului.


Astfel că s-au adoptat hotărâri care prevăd dotarea cu fose septice pentru pensiuni, hoteluri, moteluri etc. a acestor imobile în cazurile în care factorii de mediu înconjurător sunt propice respectând normativele NTPA 002 / 2002 conform hotărâriii nr. 188 din 28 februarie 2002 art.3.


Aceste unități de tip fosă septică pentru pensiune, hotel, motel, cabane, etc. sunt unități de tratare primară care au rol de separare a resturilor menajere permițând preluarea apei în urma tratării la sol de către sistemul de drenaj cu care este prevăzută fosa septică. Acest sistem de drenaj trebuie să întrunească împreună cu fosa septica dispozițiile ordinului nr. 536/1997 cu privire la amplasarea unui sistem de epurare în conformitate cu normele de igienă și recomandările privind mediul de viață al populației. Această fosă septică se va dimensiona în funcție de numărul de utilizatori al imobilului când acesta este ocupat la capacitatea maximă, precum și debitul maxim de apă utilizat în bucătărie și anexele cu care este dotat imobilul.


În situațiile în care legislația, organele de autoritate și administrare locală prevăd ca pentru zona în care este sau urmează să fie amplasat imobilul de tip pensiune, hotel, motel, vila, cabana etc. este o zona în care se urmărește protejarea mediului înconjurător precum și a apelor curgătoare adiacente precum și normele de siguranța și igiena ale populației, se va impune utilizarea unei stații de epurare pentru pensiuni, hoteluri, moteluri, cabane, etc.


Aceste stații de epurare sunt sisteme de tratare complexe care au nevoie de cel puțin 4 etape de filtrare, descompunere, și tratare a apelor menajere astfel încât apa rezultată să îndeplinească normativele NTPA 001 / 2002 conform hotărârii nr. 188 din 2002 art. 3. O stație de epurare pentru pensiune trebuie să poată colecta toată apa menajeră rezultată în urma utilizării grupurilor sanitare și a instalațiilor adiacente cu care este prevăzut imobilul cu scopul de a trata apa respectivă până la nivelul impus de lege pentru deversarea acesteia în condiții maxime de siguranță într-un emisar colector.


Apa tratată de o stație de epurare trebuie să aibă un grad ridicat de epurare astfel încât deversată în emisar aceasta sa nu influențeze în niciun fel flora si fauna. Instalarea unei stații de epurare pentru unitățile de tip pensiune, hotel, motel, etc. trebuie sa respecte dispozițiile ordinului nr. 536/1997 cu privire la amplasarea sistemelor de epurare în conformitate cu normativele de igienă si recomandările privind mediul de viață al populației. Dimensionarea unei stații de epurare se face luând în calcul numărul de ocupanți al imobilului când acesta este ocupat la capacitatea sa maximă, precum și debitul maxim de apă utilizată în bucătăria și anexele cu care este dotat imobilul.


Indiferent dacă sunteți sau nu clientul nostru, dacă aveți vreo întrebare sau doriți mai multe informații cu privire la sistemele de epurare menite afacerii dumneavoastră sau despre modalitățile amplasării unei fose septice sau a unei stații de epurare in zone naturale protejate, vă rugăm sa ne contactați. Operatorii noștrii vă stau la dispoziție pentru a vă oferi informațiile dorite.Aveti nevoie de mai multe informatii?

Va stam la dispozitie cu consultanta specializata pentru toate serviciile oferite de noi

Telefon

Email:

comercial@ecofose.ro

Adresa:

Str. Targul din vale, Nr. 56, Pitesti