Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Panouri solare pentru apa calda

PANOURI SOLARE NEPRESURIZATE

PANOURI SOLARE PRESURIZATE

SISTEME DE PANOURI SOLARE

Afișez 1 - 12 din 13 rezultate

Panouri solare pentru apa calda

Resursele de care care avem nevoie în viața de zi cu zi încep să fie din ce în ce mai greu accesibile și automat, mai scumpe. Energia electrică sau gazul sunt printre primele care suferă modificări de preț tot mai dese. Totuși, există alternative care pot să ne scutească de o parte din aceste cheltuieli. Un exemplu ar fi încălzirea apei cu ajutorul unui sistem de panouri solare pentru apă caldă.

Panourile solare au devenit o variantă tot mai populară pentru încălzirea apei sau pentru obținerea curentului într-un mod gratuit, folosind lumina soarelui. Un astfel de sistem îți poate oferi apă caldă pe aproape tot parcursul anului, reducând astfel costurile facturilor lunare. În plus, este un mare beneficiu pentru mediul înconjurător, fiind o variantă de energie ecologică.

Totuși, deși sunt un înlocuitor bun, panourile solare de apă caldă nu sunt potrivite pentru toată lumea. Este foarte important să ții cont de locul în care ai posibilitatea să le montezi și bineînțeles, expunerea la lumina soarelui. Astfel că, dacă intenționezi să montezi panourile solare pentru încălzirea apei pe acoperiș, vei avea nevoie de minim 5m pătrați cu orientare direct către lumina soarelui de la Est la Vest sau Sud. Un alt aspect de care este nevoie să ți cont este dacă dispui de spațiul necesar unui boiler solar de apă caldă și dacă centrala termică pe care o deții este compatibilă cu panourile solare.

Câte tipuri de panouri solare apă caldă există?

Cu toate că pe piață apar de la o lună la alta o mulțime de idei și de prototipuri, în prezent putem discuta despre trei mari tipuri de panouri solare apă caldă:

Panouri solare nepresurizate

Aceste tipuri de panouri solare apă caldă sunt și ele de două feluri: cu flotor sau automatizate. Alimentarea cu apă caldă se face în ambele cazuri într-un mod automat, diferența fiind că vasul flotor este înlocuit la cele automatizate cu o valvă de alimentare automatizată, dotată cu un microcip și senzor de temperatură.

Panouri solare presurizate

Cu toate că în ceea ce privește construcția, vor semăna cu varianta prezentată anterior, modul de funcționare al acestor panouri solare presurizate compacte este diferit. Tuburile vin cu o tehnologie mai nouă – au în componență o tijă de cupru ce preia radiațiile solare, încălzește puternic apa din interiorul ei, ce transmite căldura spre un boiler.

Kit panouri solare apa calda

Kit sistem de producere apa calda format din: Panou solar presurizat (20 de tuburi vidate � tuburi cu 3 straturi absorbante) cu boiler cu 1 serpentina de 200 litri , controler, pompa, vas de expansiune, incalzitor electric, anod de magneziu.

Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heatpipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al heatpipe-ului, care incalzeste agentul termic(antigel).

Agentul termic incalzit este circulat de pompa prin serpentina din interiorul rezervorului. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajera sau aport la incalzire.